Zaseden je!

Perspektiva v vezi z zasedeno osebo DA ali NE?

Pisala bom o obeh spolih, čeprav vsi dobro vemo, da moški varajo veliko več kot ženske. Ker ne želim delati krivice in samo boljše polovice slačiti do kože, bom poskušala enakopravno omenjati moške in ženske. Dreznila bom v osje gnezdo, kajti če samo ena oseba, ki je v vezi ( beri iluziji ) z zasedeno osebo odpre oči je namen dosežen.
Namerno uporabljam besedo “zasedena” ali “zaseden”, ker se tema ne nanaša izključno in samo na poročene. Morda ste ravno vi tista šarmantna in karizmatična oseba, ki se ji on ali ona, po njegovih ali njenih besedah dejansko ni mogla upreti, pa vendar. Bolj pomembno kot vaša karizma in šarm je dejstvo, da je njemu ali njej:

 dolgčas v zakonu ali vezi,
 da beži pred težavami in odgovornostjo,
 da poskuša doseči nekakšno dokazovanje in adrenalin,
 da potrebuje potrditev svoje moškosti ali ženstvenosti,
 da ji ali mu manjka intimnosti v zakonu,
 da se ne more in ne želi sprijazniti z dejstvom, da je možno celo življenje preživeti samo z eno osebo.

To so samo nekatera od možnih dejstev. Natočite si čistega vina in se vendarle soočite z realnostjo. Realnost je na žalost takšna, da ste vi v resnici druga violina in so zelo zelo male možnosti, oziroma so neverjetno male šanse, da bo on zaradi vas zapustil svojo ženo, oziroma ona svojega moža. Verjamem in razumem, da je težko sprejeti kruto realnost, toda dejstvo je, da tisti ki vara že laže eno osebo in to bi tretji osebi (ljubici ali ljubimcu) moralo biti jasno. Torej, večina tistih ki varajo, pa nikakor ne mečem vseh v isti koš, toda 95% ljudi ki varajo, sočasno že lažejo eno osebo in obenem nekomu drugemu pihajo na dušo, delijo komplimente, nudijo pozornost, nežnost ipd.

zaseden je

Ali potem resno verjamete, da je taki osebi problem lagati tudi vam ali morda še celo komu drugemu? Osebe, ki varajo, cedijo med in mleko, trosijo cuker, leporečijo, hvalijo, obljubljajo čudesa in pravljice, kritizirajo partnerja ali partnerko, češ kako nimajo posluha za njih…skratka na vsak način poskušajo sebe prikazati v vlogi “boga ali bogi jaz”. Toda, če je oseba ki vara zmožna in sposobna lagati nekoga s katerim živi pod isto streho in deli isto posteljo, nekoga ki je oče ali mama njegovih ali njenih otrok, nekoga s kom je prehodil del življenjske poti…kaj potem za vraga mislite, koliko je potem zmožen ali zmožna lagati šele vam.

Način manipulacije s pomočjo katere vas taka oseba zavlačuje je, sladkobesedenje tipa…ti si tako kul, kje si bila ali bil prej, omg. kako me ti razumeš, ti nikoli ne kompliciraš, nikoli ne delaš težav, s tabo je vse tako enostavno in lahko, kaj takega z mojo ženo nisem nikoli doživel (v mislih imam posteljne užitke), z vami mu je ali ji je vse novo, drugačno, prijetno itd…itd. Skratka, govoril vam bo (beri nakladal) marsikaj in bilo kaj, samo da ostanete takšni kot ste. Pridni, ubogljivi, tihi in seveda ustrežljivi. Vse zgoraj našteto se vam naklada predvsem iz drugega razloga in sicer, da si nebi slučajno začeli kaj umišljati.

On oziroma ona poudarja lastnosti ki jih pri vas sicer občuduje, kajti na ta način vam ta oseba indirektno sporoča, da vam morda na misel nebi prišlo, da povzročate kakršnekoli težave, kajti isti trenutek je vajina “romansa” zaključena, oziroma zapečatena. Posledično se vi konstantno zadržujete, ker se ja želite prikazati v najlepši luči, saj je ravno to da ste tako pridna, ubogljiva in tiha, tisto kar ona ali on tako močno pri vas ceni. Nočete in ne želite povzročati težav, nočete in ne želite biti takšni kot tisti njen ali tista njegova, ki jo ima doma.

Kakšna utvara in napaka. Živi pesek iz katerega se boste zelo težko izkopali ven, verjemite. Še ena iluzija, ki vam preprečuje da se soočite z realnostjo je ta, da med tem ko ste njegova ali njena “igrača”, “popestritev” ali “dodatna zabava”, vi ste vzporedno tudi največji sovražnik osebi, ki z vašo pomočjo vara. Med tem ko vi slepo mislite in verjamete, da on ali ona “trenutno” ni zmožen ločiti se in biti z vami, v resnici on ali ona zelo dobro ve, kaj v resnici hoče in s kom želi biti in ostati. Kdor je prepričan in ve kaj si želi, oziroma česar si ne želi, v relativno kratkem času zaključi z varanjem partnerja in izbere novega sopotnika. Kdor zavlačuje in zavlačuje, tudi ta zelo dobro ve s kom želi ostati, toda igra dvojno igro toliko dolgo, dokler mu je to omogočeno.

Zakaj sem prej omenila “sovražnika”? Ona ali on se zelo dobro zaveda, da v primeru da vam morda poči film, grozi nevarnost kaosa v njegovem ali njenem življenju, lahko vam na misel pride celo izsiljevanje ali grožnje. Ker živimo v svetu, ko je relativno hitro možno imeti dokaze o varanju, to je bistven razlog zakaj se oseba ki vara, trudi biti maksimalno sladka in prijazna. In bolj je oseba, ki vara sladka in prijazna, bolj vam pihlja na dušo, več razlogov imate zakaj “morate” biti pridni, mirni in tihi. Kljub temu, da veliko parov v zakonu ali daljših vezah ima težave, vseeno se imajo na nek način radi in ne bodo tvegali veze ali zakona, za nekaj tednov, mesecev ali tudi nekaj let pravljice s tretjo osebo.

zaseden je

Večino časa ima  oseba ki je “vsiljivec” ponavljajoče se monologe.
 Dam ti čas, da pustiš ženo / moža, do,
 Rok imaš do Božiča, Novega leta, mojega ali tvojega rojstnega dneva,
 Kaj jaz sploh počnem v tej vezi (zgodbi ),
 Leta minevajo, jaz pa samo izgubljam čas,
 A me sploh ima rada / rad,
 Kaj, če ima še kje koga,
 A se bo sploh kdaj ločil/ločila,
 In še kaj bi se našlo.

Resnica je ta, da ves čas vodite nevidno bitko z nekom, ki po vsej verjetnosti nima pojma da vi sploh obstajate.
Resnica je ta, da če se vaša ljubezen ni odločila za vas v prvih parih mesecih ( največ pol leta ), kot kaže se nikoli niti ne bo.
Resnica je ta, da živite v pravljici in iluziji.
In ja, resnica je ta, da dejansko izgubljate čas in zapravljate mnoge priložnosti, ki jih boste prej ali slej obžalovali.

zaseden je

Skratka, če razmišljate o tem da vstopite v vezo z osebo ki je poročena ali že v vezi, nikar tega ne naredite. Verjemite, potegnili boste ta kratko, ker igrate in boste igrali vlogo druge violine. On ali ona ima vse kar potrebuje. Ima svoje mirno zavetje in za dodatek si želi občasno imeti tudi vas. Poleg tega, vedno boste na trnih, kaj se bo zgodilo, a se bo sploh kaj zgodilo, spraševali se boste zakaj se nič ne zgodi. V tovrstni odnos boste vlagali sebe, svoje življenje in svojo energijo in po drugi strani bore malo boste imeli od vsega tega. Zaradi tovrstnega odnosa boste izgubljali živce, klicali vedeževalke, obiskovali takšne in drugačne guruje v iskanju odgovorov, ki vas nikoli ne bodo zadovoljili.

Vsakodnevno sem priča temu, verjemite. Zaradi tovrstnega odnosa lahko zapravite goro denarja, zapravite mesece in celo leta svojega življenja in se boste iz takega odnosa zelo, zelo težko izkopali ven. Veza s poročeno ali vezano osebo je kot živi pesek. Dalj časa ste v tej vezi, težje boste prišli ven. Poleg tega boste vedno  morali biti super, krasni, čudoviti, pridni, mirni in tihi. Ne želite si imeti takšnega presinga in grožnje, ki vam bo konstantno visela nad glavo. Veza s poročeno, oziroma vezano osebo se nikoli ne konča dobro za vas. Ne nasedajte zgodbam o tem, kako grozno ženo ali moža ima doma.

Redki so primeri in malo je toliko odgovornih ljudi, ki so končali zakon ali vezo v korist tretje osebe. Ne trdim da jih ni. So tudi takšni primeri, ampak udeleženci niso cincali in jajcali do onemoglosti in nazaj. Nesrečni ali nezadovoljni v obstoječem odnosu, normalni in odgovorni ljudje ko spoznajo novo osebo, zaključijo staro zgodbo in v relativno kratkem času živijo novo življenje. Takšnim, klobuk dol.

Zaseden je – moj nasvet, če ste tik pred skušnjavo?

Ne vstopajte v kaj takega, ker je cena visoka. Če pa vseeno želite biti v vezi z zasedeno osebo, potem že v štartu spustite pričakovanja in sprejmite dejstvo, da ste druga ali drugi in da boste po vsej verjetnosti na tem mestu tudi ostali. Ne dovolite sebi da ste nekomu rama za jokanje, saj vam tudi on ali ona ne daje sebe celega. Kot fini in pridni v tej igri ne boste zmagali, saj enemu ali eni tako fini, pridni in ubogljivi osebi, vaš dragi šarmer išče nadomestilo. Eno tako fino, pridno in ubogljivo osebo on ali ona že vara.
Nalijte si čistega vina, pogovorite se sami s seboj in se v tovrstni odnos ne spuščajte s čustvi. Če ste že v tovrstnem odnosu, potem ne ostanite predolgo v tem, vzemite si vse skupaj kot zabavo, kajti tovrstne veze imajo bore malo perspektive.

V primeru vprašanj sem za vas vedno dosegljiva na 090 30 59, vaša Ema.