Razreševanje karmičnih dolgov

Že dolgo časa nazaj sem spoznala, da pričakovati in iskati upanje v drugih ljudeh, brez konkretnega delovanja in spreminjanja sebe, absolutno nima smisla. Spoznanje je zame bilo ključnega pomena, saj mi nihče na svetu ni mogel priskrbeti tistega kar sem tako vneto iskala najprej v partnerju, potem v duhovnosti, tudi pri prijateljih, znancih in navsezadnje tudi v materijalnih stvareh.

KAKO SE SPREMENITI? Legendarno vprašanje za milijon dolarjev! Kje in kako začeti? Na kakšen način začeti? Kaj je sploh prioritetno? A mi bo uspelo in kaj, če mi ne uspe ipd.?  Na zgornja vprašanja bom odgovorila v nadaljevanju tega teksta.

Za začetek sprejmimo dejstvo, da vse kar se nam trenutno dogaja, dogaja se iz razloga ker smo zaštrikani v karmičnih dolgovih. Ja, prav ste prebrali. Karmični dolgovi ali vozli so zanke, zaradi katerih se tako težko premikamo v smeri željenih ciljev in rezultatov. Nekateri te dolgove imenujejo tudi karmični vozli. Da je karma univerzalni zakon Vesolja, zakon vzroka in posledice, zakon ki pravi “kar seješ – to žanješ” ali “kar daš – to dobiš”, je sicer nekaterim  težko sprejeti, ampak to je dejstvo. Bežanja ni.

Nekoč sem nekje prebrala, da karma ni strašna čarovnica, ki preži na nas in čaka da se nam maščuje. Popolnoma se strinjam, kajti karma je naša učiteljica. Dobra in pozitivna stvar je ta, da si karmo zavestno ali podzavestno ustvarjamo mi sami, da je karma lahko dobra ali slaba, da je karma lahko pozitivna ali negativna. Pa poglejmo na univerzalni zakon vzroka in posledice imenovan karma, iz drugega zornega kota in iz druge perspektive.

RAZREŠEVANJE KARMIČNIH DOLGOV – KAJ SPLOH JE NEGATIVNA KARMA IN KAJ SPLOH SO NEGATIVNI KARMIČNI DOLGOVI?

Za začetek moramo vedeti, da negativne karmične dolgove ustvarjamo iz dneva v dan, da jih ustvarjamo skozi mesece in tudi leta svojega življenja. Vse te nakopičene dolgove ves čas vlečemo na svojih plečih in še za dodatek “karmično prtljago” nenehno dopolnjujemo. Po določenem času se karmične prtljage nabere ogromno. Nakopičena prtljaga se postopoma spremeni v zarjavelo tovorno kočijo. Za osebo, ki na svojih plečih vleče to karmično kočijo, življenje postaja iz dneva v dan vedno bolj utrudljivo in neznosno.

Karmična prtljaga nastaja v situacijah, ko se oseba iz nastavljenih lekcij ničesar ne nauči, ko za svoje delovanje vedno pričakuje hvaležnost in nagrado, ko z svojimi dejanji ogroža druge univerzalne zakone Vesolja ipd. Negativno karmo ne ustvarjamo niti z mislimi niti z dejani, temveč jo ustvarjamo s stanjem naše duše, ki ga občutimo v trenutkih ko nekaj mislimo in delamo. Življenje je trenutek tukaj in sedaj. Trenutno stanje naše duše ustvarja   vsak naš naslednji trenutek. Torej, vsak trenutek ustvarjamo na tisoče in milijone “sedaj-ev”.

To pomeni, da je naša prihodnost odvisna od tega, kaj mi v trenutku tukaj in sedaj mislimo, občutimo, delamo in ustvarjamo. Duša je spokojna, ko je v miru, harmoniji, lahkotnosti in ljubezni. Ko smo v občutkih jeze, besa, obupa, depresije in drugih negativnih čustev, mi si na ta način ustvarjamo točno tako prihodnost.

RAZREŠEVANJE KARMIČNIH DOLGOV – ZAKAJ SE NAM DOGAJA TISTO KAR NE ŽELIMO IN PRED ČEM V ŠIROKEM LOKU BEŽIMO?

 Ko nekaj tako močno želimo, običajno dobivamo ravno nasprotno. Tudi če občasno pridemo do nečesa kar smo si tako močno želeli, do željenega  rezultata pogosto pridemo preko ekstremno težkih lekcij in preizkušenj, pa še to se običajno zgodi, ko smo na svojo željo že zdavnaj pozabili. Do nekaterih želja in ciljev, nikoli ne uspemo priti. Ko nam bo ponujena nova priložnost, da neosvojene lekcije ponovno naučimo, in če “šolo” uspešno opravimo, željene cilje in rezultate bomo do neke točke vendarle uresničili.

Če morda na izpitu ponovno pademo, pade tudi uresničitev naših želja, zato se nam določene življenjske situacije konstantno ponavljajo. Ponavljajoče življenjske situacije za nas predstavljajo ponujene priložnosti  v obliki različnih testov in izpitov, z namenom da ”življenjsko šolanje” vendarle enkrat že opravimo. Cilje in rezultate uresničujemo takrat, ko je večina karmičnih dolgov že odplačana, ko je v naši duši prisotna lahkotnost in občutek brezpogojnega sprejemanja in ljubezni, do sebe in do vseh ostalih.

Razreševanje karmičnih odnosov

RAZREŠEVANJE KARMIČNIH DOLGOV – KAKO SE OSVOBODIMO KARMIČNIH DOLGOV IN NA KAKŠEN NAČIN RAZREŠIMO KARMIČNI VOZEL?

Eden in edini način za razrešitev karmičnih vozlov in osvoboditev karmičnih bremen je: Sprejemanje in ozaveščanje lastne preteklosti in preteklih dejanj, kakršnakoli ta preteklost in dejanja so.

Za začetek je potrebno razumeti, kaj sploh so karmični dolgovi in na kakšen način nastajajo. Ko to razumemo, v naslednji fazi moramo tudi razumeti, da so vse lekcije individualne in da od nas zahtevajo razvoj določenih karakternih lastnosti.

Primer:

  1. Nekdo se mora naučiti sam poskrbeti za sebe, to je lahko njegova ali njena glavna učna lekcija v življenju.
  2. Nekdo drug se mora soočiti s strahovi ali s pretiranim ponosom.
  3. Nekdo se mora osvoboditi pohlepa.
  4. Nekdo mora zbrati dovolj poguma in izstopiti iz vloge žrtve, saj pod pretvezo “bogi jaz” manipulira druge ljudi.
  5. Nekdo mora izkoreniniti zavist, ljubosumje, sebičnost ipd.

Lekcij je neomejeno in vsaka oseba ima svoje specifične lekcije in naloge. Skozi svoje lastne izkušnje in izkušnje v delu z drugimi ljudmi, prišla sem do spoznanja da je ponos tisti, ki se pojavlja v več različnih oblikah.

Primer:

  1. Oseba se povzdviguje nad druge ljudi in ob tem napihuje svoj lastni ego in svojo pomembnost.

Kadarkoli oseba razmišlja ali deluje na ta način, zavestno ali podzavestno si ta oseba ustvarja težko karmo. Nikoli ni prav, da na bilo koga gledamo vzvišeno in naduto, nikoli ni prav da smo do bilo koga arogantni, cinični, kritični, nikoli ni prav da bilo koga opravljamo ali izkoriščamo ipd.

RAZREŠEVANJE KARMIČNIH DOLGOV – KOKTEJL IMENOVAN SLABA SAMOPODOBA + NIZKA SAMOZAVEST, PODKREPLJEN Z ENERGIJO ZAVISTI IN PONOSA

Samousmiljenje, popolno ali delno pomanjkanje spoštovanja in ljubezni do samega sebe, prepričanje ali vzorec “nisem dovolj dobra, izpadla sem glupa, osmešila sem se, osramotila sem se, grda sem, nimam sreče v življenju” ipd. Vse našteto ustvarja idealne predpogoje destrukciji imenovani zavist in ljubosumje. Povsem normalno je, da bomo konstantno deležni različnih lekcij in preizkušenj, z namenom prepoznavanja in ozaveščanja zgoraj naštetih lastnosti, ki nujno potrebujejo popolno transformacijo.

Ko se naučimo in osvojimo stare lekcije in pri sebi razvijemo nove lastnosti in navade, kljub temu bomo še nekaj časa testirani, z namenom utrjevanja novih navad. To pa zato, ker nam nov način razmišljanja in delovanja preprosto mora postati avtomatizem in navada. Če smo čisto iskreni do samih sebe, ko pogledamo nazaj v svojo preteklost, z lahkoto vsak med nami prepozna svoje lekcije. Lekcije so vsi dogodki v naših življenjih, ki smo jih mi osebno doživljali kot nevšečnosti, prepreke in ovire. V resnici so to bile za nas priložnosti, ko je bilo potrebno reagirati in delovati drugače, toda mi smo vedno znova vztrajali in ostajali v starih vzorcih in starem načinu delovanja.

RAZREŠEVANJE KARMIČNIH DOLGOV – MOJA OSEBNA IZKUŠNJA:

Skozi intuicijo sem dobivala jasna sporočila, da svoje življenjske izkušnje in znanje predstavim širši javnosti. Srce in duša sta bila vedno bolj glasna in sta mi jasno sporočala “govori o tem…govori o tem…govori o tem” . To je bil glas intuicije, glas mojega srca in duše. Ob sami pomisli, da bi se začela javno izpostavljati, ego oziroma um je kričal “nehaj, osmešila se boš…osramotila se boš…nisi še pripravljena, ne bodo te razumeli, nisi dovolj dobra” ipd. Ob sami pomisli da bi se usedla za računalnik, da bi se izpostavila in začela javno govoriti, vsakič se mi je vrtelo v glavi, v grlu sem občutila velik cmok.

Ko sem postopoma uspela premagati notranje strahove, nezaupanja in dvome v sebe in svoje sposobnosti, v srcu sem čutila in vedla, da je lekcija končno uspešno osvojena. V mojem primeru je karmični vozel izviral iz preteklih življenj, ko sem zaradi posebnih sposobnosti bila javno linčana in usmrčena. Od tod podzavestni strahovi, nezaupanja in dvomi v sebe in v druge ljudi. Od tod strahovi, da se ne smem javno izpostaviti, da moram počakati. Pogosto se nekaterim med vami dogaja, da vas drugi ljudje silijo da počnete nekaj, kar ne želite in kar vam ni všeč.

V teh trenutkih vaša duša trpi, čutite močno željo in potrebo da se zoperstavite, želite da vas pustijo pri miru, toda kljub vsemu, nikakor ne najdete v sebi dovolj poguma in moči, da se zoperstavite in uprete zahtevam drugih. Ko sabotirate sami sebe in svojo dušo, ko si zatiskate oči in izpolnjuje zahteve drugih kljub temu da nekaj ne želite, na ta način podaljšujete agonijo. Na istih ali podobnih preizkušnjah boste toliko dolgo, dokler ne boste zbrali dovolj moči in poguma in se naučili reči NE.

KAKO OD-REŠITI KARMIČNI DOLG IN RAZVOZLATI KARMIČNI  VOZEL?

  1. Naučite se poslušati sebe, svoj notranji glas in svojo intuicijo. Naučite se prepoznati razliko, kdaj se oglaša intuicija oziroma srce in duša in kdaj se oglaša ego oziroma um. Naučite se biti in ostati zvesti sami sebi.
  2. V spomin prikličite neprijetno življenjsko situacijo na katero imate še vedno živ spomin, kot da se je zgodila včeraj.
  3. Vstopite v to situacijo in delajte na njej. Poskusite ne kriviti nikogar za tisto, kar se vam je takrat zgodilo.
  4. Poskusite na situacijo in na ljudi, ki so bili vaši “mučitelji” pogledati iz drugega zornega kota.
  5. Če za začetek niste zmožni s srcem razumeti, potem poskusite vsaj z logiko sprejeti dejstvo, da so vsi, ki so sodelovali v tej situaciji samo odigrali neko svojo vlogo in da bi namesto njih, to isto vlogo lahko odigral kdorkoli drug.
  6. Ne pozabite da se vse dogaja po volji Boga, Stvarnika, Tvorca ali kakorkoli imenujete silo, ki je ustvarila celotno stvarstvo.
  7. Poskusite razumeti, da se je vse dogajalo z namenom in zato, da se vi iz tega nekaj naučite in da pri sebi razvijete nove karakterne lastnosti.
  8. Zahvalite se Bogu za vse kar se vam je zgodilo, zato da ste skozi doživeto situacijo lahko spoznali svojo nepopolnost.

Sama se pogosto pogovarjam z Bogom. Na začetku, ko sem še začenjala pogovore s Stvarnikom, sama sebi sem delovala, kot da bi bila privlečena za lase, ampak. Močna želja da se spremenim in postanem boljša oseba, da postanem bolj pozitivna in zdrava, vodila me je k Njemu in preko Njega do spoznanja o sebi. Spoznala sem, da sem dober del svojega življenja reagirala iz svojih slabosti in da je iz mene sikal ponos. Ker sem s srcem in z dušo želela spremembo, morala sem sama sebi priznati, da bi lahko v preteklosti marsikdaj reagirala tudi drugače. Za nič na svetu se več ne krivim, saj smo v obstoječih življenjih vsi samo učenci in drug drugemu učitelji.

Za rezervacijo in naročilo na poglobljen vpogled in psihološko interpretacijo trenutnih dogajanj v vašem življenju, za vsa vprašanja za katera ne najdete zadovoljivih odgovorov, pošljite sms na 031 706 452.

Ema