KDAJ BOM SPOZNALA PRAVEGA?
Pogosto mi ljudje postavijo vprašanje, “kdaj bom spoznal-a pravo osebo, nekoga ki me bo iskreno imel rad”? Nekateri določene stvari potrebujejo slišati ali prebrati 1000 x, da dejansko razumejo pomen slišanega oziroma prebranega. Dokler gospoda idealnega ali gospodično idealno iščemo v zunanjem svetu, na žalost bomo razočarani, kajti “idealnih” ni nikjer drugje, razen v naših glavah. Idealen partner ne obstaja, je pa seveda možno imeti partnerja, ki nam v marsičem lahko ustreza. Kako priti tudi do takega partnerja, je pa vprašanje za milion dolarjev.

V prvi vrsti je potrebno začeti rušiti ideale o nas samih. Ko sebe prenehamo gledati in doživljati kot nekoga ki je oh in sploh, ko lahko brez sramu pokažemo in priznamo vse svoje ne idealne lastnosti, ko se brez ega in z zdravim ponosom zavedamo svojih kvalitet, šele takrat lahko ugotovimo in spoznamo, koliko je krasnih in čudovitih potencialnih partnerjev okoli nas, s katerimi bi se lahko na različnih področjih življenja zelo lepo razumeli. Marsikdo med temi čudovitimi osebami bi lahko bil potencialni gospod idealni, oziroma gospodična idealna.

Kdaj bom spoznala pravega?

KDAJ BOM SPOZNALA PRAVEGA?

Vračam se vprašanju, ” kdaj bom spoznal-a partnerja za sebe, kje in na kakšen način naj bi ga spoznala”? Od nas je odvisno koliko časa bo minilo preden najdemo partnerja za sebe. Od nas je odvisno a so v igri dnevi, tedni, meseci, leta ali celo življenja. Moj nasvet je, ne izgubljajte dragocenega časa z nekaterimi ljudmi izključno in samo zaradi strahu, zato ker ne znate ali ne upate biti sami ali celo zaradi prepričanja, da boste prej ali slej razočarani in na koncu boste spet sami.

Zaradi takšnega razmišljanja in delovanja, Univerzumu, Bogu ali kakorkoli rečete sili ki je nad vsemi nami sporočate, da niste pripravljeni za nova učenja, za nova doživetja in nove učne avanture. Ljubezen se ne išče, ljubezen se ne gradi. Ljubezen je tukaj in sedaj, ljubezen je vedno prisotna, toda mi smo tisti, ki moramo biti pripravljeni in dojemljivi, da prepoznamo pravo priložnost in ljubezen do-živimo. V človeški naravi je, da se v morske globine ne potapljamo brez primerne opreme, ki omogoča varno raziskovanje in doživljanje morskih globin.

Ravno tako je v človeški naravi, da pogosto uletavamo v partnerske odnose brez kančka zdrave ljubezni. Ko se znajdemo v odnosu ki nima zdravih temeljev, podzavestno čutimo da nekaj ne štima, čutimo da nam nekaj manjka, posledično vedno bolj hlastamo in hrepenimo po nečem, kar v nobenem odnosu in v nobeni osebi ne bomo nikoli našli. Vedeti moramo, da tisto nekaj kar konstantno iščemo v drugih, je od trenutka našega obstoja prisotno v nas samih. Doživetja, občutke in ljubezen ki jo iščemo v drugih, je možno najti samo v sebi.

Veliko vas je, ki niste zmožni vstopiti v novo partnersko vezo zaradi prizadetosti in ran iz preteklih odnosov. Poleg tega, ni vredno obžalovati nikogar ki vas je ranil ali prizadel, ki vas je globoko razočaral ali celo v vas ubil vero v ljubezen in v vas same.

Kdaj bom spoznala pravega?

KDAJ BOM SPOZNALA PRAVEGA?

Univerzum nam pošilja ogromno pravih “napačnih” oseb, dokler enkrat le ne spoznamo tisto “pravo” pravo. Običajno se to zgodi v trenutku, ko resnično in iskreno spoznamo same sebe. Trenutek, ko najdemo ljubezen svojega življenja je nekaj najlepšega kar se nam lahko zgodi, kajti to je v resnici trenutek, ko najdemo pravega in resničnega sebe. Kasneje, ko srečujemo vse tiste ljudi, ki so nas kadarkoli prizadeli ali ranili, pa ne nujno in ne samo v ljubezni, do teh ljudi ničesar drugega niti ne moremo občutiti razen hvaležnosti, kajti roko na srce, to so ljudje, ki so nas veliko naučili.

Vsaka oseba, ki nas je kadarkoli ranila ali prizadela, nas je iskreno povedano tudi nečemu naučila. To je v bistvu poanta našega življenja tukaj na Zemlji.
Učenje je edini namen, kajti samo zaradi naučenega se lahko spreminjamo in premikamo naprej. Nihče ne preživi brodoloma, brez da bi se na vso moč trudil plavati v še tako valovitem morju.
Za konec, zakaj se je potem potrebno tako grozljivo bati nečesa za čem tako močno hrepenimo in kar s srcem in dušo tako močno iščemo. Velikost sreče na Zemlji ne merimo po večji količini srečnih trenutkov, temveč po manjši količini žalosti in bolečine.

Ko in če menite da ste morda našli pravo osebo za sebe, potem bodite pozorni na svoje obnašanje in delovanje. V strahu da ne boste izpolnili pričakovanj te osebe, grozi vam nevarnost da začnete igrati predstavo v kateri imate lažno in vsiljeno identiteto in moč. Lažna in vsiljena identiteta in moč je tvegano dejanje, kajti na podlagi nečesa lažnega si partnerji o nas ustvarjajo mnenja, da smo nekdo na katerega gravitacija ne deluje, da smo oseba ki ne pozna strahu in omejitev, da smo nekdo za katerega si on ali ona v najbolj norih sanjah ni mislil, da sploh še kje obstaja.

Ema